Огнян Траянов връчи награда в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“

10 юли 2018
ICT Media за трета поредна година награди победителите в класацията на 21-ото специализирано печатно издание „Топ 100 на технологични компании в България“ за 2017г. Церемонията по награждаване на победителите се проведе на 9 юли в Sofia Airport Center.

Огнян Траянов, председател на УС на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и изпълнителен директор на ТехноЛогика, връчи отличие в категория „Хардуер“ на Пенчо Илиев, изпълнителен директор на Datecs. Компанията е известен производител на фискални устройства и платежни терминали.

„Особено ми е приятно да връча традиционно наградата на Datecs, най-големият ИТ производител в България. Компанията получи и новоучредената наградата на БАИТ за фирма с най-голям принос за утвърждаване на имиджа на българския ИТ бизнес в чужбина. Това е една от компаниите, които създават собствени продукти със световно качество и ги реализират на всички континенти. Datecs e доказателство, че младите хора на България има къде да се реализират по един достоен начин, да творят и да произвеждат с модерни технологии модерни продукти. Компанията има огромен принос към българската индустрия. Ще спомена само един интересен факт. В София вече има и улица с името „Датекс“. Да им пожелаем след 10 г. да има и квартал на тяхно име“ – сподели г-н Траянов при връчването на отличието.