TechnoMagicLand отвори врати за всички любопитковци

26 юни 2018
TechnoMagicLand, интерактивният център за наука и технологии за деца и младежи, проект на софтуерната компания „ТехноЛогика “, отвори врати на 23 юни в София Тех Парк.

В сграда „Експериментариум“ на над 1300 кв. м. площ са разположени близо 40 интерактивни и познавателни експеримента от областта на природните науки, математиката и информационните технологии, чрез които ще бъде запалена искрата на интереса и влечението на децата към т.нар. STEM области. На територията за любопитковци ученици, преподаватели и родители имат възможност да придобият нови знания чрез двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление.

„Търсихме баланса между това TechnoMagicLand да бъде атрактивен и да е обогатяващ с познания, като използваме заложения у всеки от нас стремеж да експериментира и да опознава. И за да се различим от съществуващите технологични центрове по света, създадохме собствена информационна система, която следи кой посетител какви постижения има на всеки от експериментите и по този начин добавяме състезателен елемент към посещението”, разказва основателят на „ТехноЛогика“ Огнян Траянов, който е и автор на идеята за TechnoMagicLand.

Интерактивният център за наука и технологии е създаден в партньорство със „София Тех Парк“ АД и в устава на съвместното дружество е заложено то да реинвестира печалбата си, ако има такава. Целта е всяка година 30% от експонатите да бъдат подменяни. Инвестицията на „ТехноЛогика“ в експериментите от първата експозиция надвишава 750 хил. лева до момента.

Още в първата седмица от откриването на TechnoMagicLand, той бе посетен от еврокомисаря с ресор Цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и кмета на София Йорданка Фандъкова, които споделиха мнение, че центърът е пример за добра практика за запознаване на учениците със света на науката и технологиите и бързо ще се превърне в тяхно любимо място.

Повече информация на www.technomagicland.com
  • Социална отговорност